>Sifat sebenar pemimpin Pakatan Rakyat

>

Sebagai seorang pemimpin Islam, wajarkah kita tunduk dan sembah…atas sebab penghormatan kepada mendiang sekalipun??…fikir-fikirkan lah..

cuba tengok mamat yang berkopiah kat bahagian belakang…kenapa dia tak tunduk???kenapa anwar, azmin dan salahudin ayub tunduk sembah???hanya kerana nak kuasa, mereka-mereka ini sanggup mempermainkan akidah masing-masing..

Lagi sorang ni lain la pulak pe’elnya…dia adalah presiden PAS. Parti Islam SeMalaysia. Cita-cita mereka adalah memerintah secara Islam. Namun, jika dibaca laporan Malaysiakini dibawah ini adakah layak mereka ini membawa nama Islam??

Nasha berkempen di Manek Urai

Jimadie Shah Othman

Jul 11, 09
12:18pm

Akhirnya, Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa muncul juga di Manek Urai dan berkempen membantu calon PAS, Mohd Fauzi Abdullah mulai hari ini.

Beliau tiba di Kelantan jam 9 pagi tadi dan turut serta dalam solat Dhuha bersama Mursyidul Am PAS dan calon PAS, Mohd Fauzi Abdullah.

Majlis sembahyang solat Dhuha itu diadakan di Sungai Peria, Manek Urai.

Nasharuddin dijadual menghadiri taklimat mengenai kempen pilihanraya di markas induk PAS Manek Urai pada jam 3 petang tadi.

Malam tadi, dalam ceramahnya, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, timbalannya itu “uzur” dan tidak dapat datang membantu kempen calon parti itu di Manek Urai.

“Itu (disebabkan) uzur. Kalau dijemput pun (beliau) tidak boleh hadir, uzur,” kata Abdul Hadi yang pertama kali turun berceramah di Manek Urai.

Presiden PAS itu diminta mengulas misteri “kehilangan” Nasharuddin setelah kempen pilihanraya masuk hari kelima.

Semalam, terdapat ura-ura Nasharuddin – yang ditegur Nik Aziz berhubung isu kerajaan perpaduan – telah tiba ke Kelantan.

Beliau dijadual menghadiri perhimpunan bantahan peraih dan pemborong ikan di Pasar Laloh (foto) bersama Nik Aziz petang semalam.

Bagaimanapun, sehingga program berakhir lewat petang semalam, timbalan presiden PAS itu tidak kelihatan.

Mengulas lanjut perkara itu, Abdul Hadi berkata, timbalannya akan turun padang mulai hari ini dan enggan berehat walaupun baru lepas menjalani pembedahan usus semalam.

“Beliau tidak mahu berehat, mahu turun ke padang,” katanya.

Cabaran Umno

Sementara itu, ditanya soal cabaran Umno supaya PAS membuktikan parti Melayu itu tidak Islam, Abdul Hadi berkata: “kita tidak boleh menentukan akidah seseorang”.

“Apa yang penting, sikap dan tindakan (mereka) mestilah bersifat Islam. Kita berhadap saudara-saudara kita daripada Umno kembali ke pangkal jalan.

“Kita adalah satu bangsa, satu agama … Kita mestilah melaksanakan Islam sebagaimana (diperintahkan) dalam al-Quran dan Hadis.

Dalam ucapannya sebelum itu, Abdul Hadi yakin PAS akan sekali lagi menang di kerusi DUN Manek Urai – yang dipegangnya sejak tahun 1959 dan hanya kalah sekali kepada BN pada tahun 2004 sahaja.

“Semua pilihanraya kecil sebelum ini keputusannya memihak kepada kita. Cuma di Batang Ai sahaja kita kalah sebab mereka ini tidak reti undi, pakai cawat lagi. Saya bukan nak hina tetapi tempat yang pakai molek,undi PAS,” katanya.
Hadir sama berceramah ialah ahli jawatankuasa PAS Pusat Mohamad Sabu di Chucoh Puteri.Mohamad dalam ceramahnya sebelum itu yakin, sokongan padu terhadap calon PAS daripada pengundi yang menetap di luar akan memastikan PAS mendapat lebih daripada 2,000 majoriti kali ini.


Kenapa dia nak hina orang Sarawak??Hanya kerana tak mengundi Pakatan, mulut terus jadi cabul dan tak hormati sensitiviti masyarakat berbilang kaum di Malaysia. Adakah ini ajaran Islam?

Rentetan dari peristiwa ini, Timbalan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Alfred Jabu telah meminta agar Haji Hadi meminta maaf atas kenyataannya itu. Namun, bila syaitan dah bersarang di serban, keangkuhan jadi pegangan, Haji Hadi tidak minta maaf, sebaliknya menyalahkan BN kerana memutar belitkan kenyataannya. Padahal, laporan di atas dipetik dari Malaysiakini, portal yang memang kita tahu adalah pro pembangkang.

Inilah dia antara sifat-sifat pemimpin PR, dan yang paling memalukan mereka ini adalah orang Melayu dan beragama Islam. Sama-sama kita nilaikan.

About ikrarpemuda

Ikrar Pemuda Pemuda UMNO Bahagian Puchong
This entry was posted in Alfred Jabu, Democratic Action Party, insult, Pakatan Rakyat, PAS, Sarawak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s