Category Archives: Barisan Nasional

>PAS: Bila kalah mula lah melalot macam ayam berak kapor..

> BN bagus…kata Tuan Ibrahim Tuan Man PAS dah kalah mula lah meracau-racau. Bila kalah alasan yang paling tipikal ialah: “…Pesuruhjaya PAS Pahang mengakui bahawa PAS bukan sahaja terpaksa berhadapan dengan jentera BN, tetapi turut berhadapan dengan jentera kerajaan yang … Continue reading

Posted in 2011, Barisan Nasional, Islamic party, Pan Islamic Party of Malaysia, parti PAS, PRK Kerdau, Tuan Ibrahim Tuan Man | Leave a comment

>Video: Rahimi kata Anwar pakai tok nujum??Nik Aziz tak cukup power ke?

> Kalau nak tau Anwar ni macamana, kena lah tanya orang yang rapat dengan dia. Rahimi adalah bekas pegawai khas Anwar. Menurutnya, Anwar sendiri bersekongkol dengan aktivis-aktivis pro Israel dalam Brookings Intitution. Anwar dilantik sebagai penasihat antarabangsa institut yang dibiayai … Continue reading

Posted in 1Malaysia, Anwar Ibrahim, Barisan Nasional, Dato Seri Najib Tun Razak, Rahimi Osman, UMNO Puchong | Leave a comment

>Ketahui cara-cara PAS nak dapat undi dan nak tepis janji-janji mereka

> Perangai PAS makin jelas sekarang. Kira dah boleh tau dah modus operandi mereka untuk dapatkan undi dan kuasa.  1) Mula-mula PAS akan berjanji kepada rakyat macam-macam termasuk untuk tegakkan hukum hudud, tegakkan negara Islam dan macam-macam lagi janji berunsurkan … Continue reading

Posted in Barisan Nasional, Labis, Pan Islamic Party of Malaysia, PAS, UMNO | Leave a comment

>Dato’ Dr Mahamad Satim Diman jadi Ketua Pembangkang ganti Khir Toyo?

> Dato Seri Dr Mohd Khir Toyo telah pun melepaskan jawatannya sebagai Ketua Pembangkang di DUN Selangor. Ini berikutan dari pendakwaan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia berkenaan dengan isu pembelian tanahnya di Shah Alam. Persoalannya sekarang, siapa yang bakal menggantikannya? Antara … Continue reading

Posted in 1Malaysia, Barisan Nasional, Dato Dr Mohamad Satim Diman, Ketua Pembangkang Selangor, Khir Toyo, Pemuda UMNO Selangor | Leave a comment

>Tanda-tanda Pakatan mulai hilang kepercayaan rakyat?

> Bukan omong kosong tetapi sudah ada tanda-tanda yang Pakatan mulai hilang sokongan. Posting ini bukanlah satu kajian ilmiah atau apa-apa..hanya sebuah pemerhatian dari pihak kami. Blog kami pon blog picisan, tak termasuk pon dalam ranking ni, tetapi kami amat … Continue reading

Posted in Barisan Nasional, Dato Dr Mohamad Satim Diman, Malaysian Politics, PKR hancur, Survey, University of Malaya, Zulkifli Noordin | Leave a comment

>PAS: Dah kalah pon masih angkuh…

> PAS sememangnya sebuah parti yang penuh dengan keangkuhan, bongkak dan sombong. Dah la kalah..tak mengaku kesilapan sendiri, dituduhnya Barisan Nasional macam-macam plak. Tok-tok gundu (bukan guru) PAS dengan senang hati menuding jari kekalahan mereka kepada UMNO. Pengarah Jabatan Pilihanraya … Continue reading

Posted in bai'ah talak tiga PAS, Barisan Nasional, Malaysian Politics, Orang Asli, Pan Islamic Party of Malaysia, Pilihanraya Kecil DUN Galas | Leave a comment

>Bajet 2011 Bajet Pilihanraya kata Pakatan Haram

> pinjam foto ini dari medan-info-kita Pakatan Pembangkang nampaknya sudah kehabisan modal. Sampai dah tak tau nak kata apa so terjah je lah. Nak kritik pon kritik lah menggunakan fakta. Ini tidak..terus je cakap, ini Bajet Pilihanraya. Menurut Anwar al … Continue reading

Posted in Anwar Ibrahim, Bajet 2011, Barisan Nasional, Dato Seri Najib Tun Razak | Leave a comment